WELKOM Gast

In het nieuws

Op Winterbanden.nl kunt u het laatste nieuws vinden over alles omtrent autobanden, velgen, autoaccessoires en nog veel meer! Lees het laatste nieuws en blijf op de hoogte van interessante en leuke weetjes. Ook nieuws van fabrikanten en de nieuwste technieken zullen hier terug te vinden zijn. Daarnaast wordt er ook aandacht besteed aan de laatste trends en autoaccessoires, zodat u altijd op de hoogte bent van het laatste nieuws.

Dreigend tekort aan winterbanden

Gepubliceerd op: 12 Augustus 2011

Net als vorig jaar dreigen grote tekorten aan winterbanden. ‘We zien op dit moment dat een flink aantal bandenfabrikanten moeite heeft met het leveren van de bestelde aantallen’, zegt branchemanager Edwin Brinksma van vereniging VACO. Het beperkte aanbod wordt veroorzaakt door tekortschietende productiecapaciteit en stijgende grondstofprijzen. ‘Uit angst voor inzakkende autoverkopen zijn tijdens de crisis verschillende bandenfabrieken gesloten’, zegt Brinksma. ‘Nu zien we echter dat de vraag naar eerste montage banden nauwelijks is gedaald. Daardoor is er minder capaciteit over voor de vervangingsmarkt, waar ook winterbanden onder vallen.’

Autobestuurders die deze winter graag op aangepaste banden rondrijden, bestellen die best nu al. Als de winterprik vergelijkbaar is met die van vorig jaar, weten bandenproducenten vandaag al dat ze niet aan de massale vraag zullen kunnen voldoen. Dat bericht De Morgen donderdag.

Met het koude weer en bijbehorende verkeersproblemen knalt de vraag naar winterbanden in ons land door het plafond. Kai Peters uit Cuijk veroverde binnen een paar jaar een serieus deel van de internetverkoop met zijn Winterbanden.nl.

CUIJK – Met zijn 26 jaar is hij weliswaar nog jong, maar Kai Peters begeeft zich niet op glad ijs. Volgend jaar wil hij zelfs een begin maken met een landelijk netwerk van eigen vestigingen. Tot die tijd moet hij met zijn organisatie en uitgebreide partnernetwerk knallen om de drukte het hoofd te bieden. „Van oktober tot midden februari ben ik zonder een dag vrij te zijn in de weer, vaak tot diep in de nacht. En de groei is er nog lang niet uit.”

Op 17 oktober start Michelin met een wereldwijde reclamecampagne voor de nieuwe Alpin A4 winterbanden. 

Wie zich de strenge winter van vorig jaar nog herinnert, weet dat het gevaarlijk op de weg kan zijn. Dit jaar zorgt winterbanden.nl voor betaalbare veiligheid.

Een nieuw besluit is er nog steeds niet, maar slechts aangekondigd - maar de Beierse minister van Binnenlandse Zaken, Joachim Herrmann is er klaar mee.

Nieuwe wielen van PLW

Gepubliceerd op: 08 Oktober 2010

PLW introduceert 2 nieuwe wielen die ook geschikt zijn voor de winter.

Losse items in de kofferbak kunnen levensgevaarlijke projectielen worden.

In 2010 / 2011 verwacht Winterbanden.nl een nog grotere run op winterbanden dan voorgaande jaren.
Ook dit jaar zal dit weer leiden tot een enorm tekort aan winterbanden aldus Dhr. Broere van Winterbanden.nl

Winterbanden test 2010 / 2011

Gepubliceerd op: 23 September 2010

De eerste winterbandentest (ANWB) is binnengekomen. (23-09-2010)
Kijk snel naar het resultaat!!

Nieuwe Firestone Winterhawk 2(V) EVO band

Gepubliceerd op: 02 September 2010

Beste allround winterband, zo blijkt uit onafhankelijke tests...

De Fulda Kristall Control HP

Gepubliceerd op: 01 September 2010

Rud introduceert snelmontage sneeuwketting

Gepubliceerd op: 01 July 2010

Doorbraak op het gebied van sneeuwkettingen.

Introductie nieuwe winterband van Vredestein

Gepubliceerd op: 02 Juni 2010

Hoewel de mussen op dit moment dood van het dak vallen van de hitte, lijkt het voor Vredestein juist een goed moment om de nieuwe winterband te introduceren. Wat betreft het contrast tussen koud en warm wat mij betreft goed geslaagd.

Michelin introduceert de Alpin A4

Gepubliceerd op: 15 Mei 2010

Deze nieuwe winterband van het wereldberoemde merk Michelin is ontworpen voor een brede variatie van auto types: van stadsauto’s en compacte auto's tot MPV’s en sedans. Hij wordt in de tweede helft van 2010 op de Europese vervangingsmarkt geïntroduceerd.

TOYO TIRES heeft een nieuwe generatie High Performance winterband ontwikkeld, de TOYO Snowprox S953. De nieuwe Snoxprox S953 is speciaal ontwikkeld voor veiligheid op sneeuw en ijs en biedt superieure remkracht en uitstekende handling bij hoge snelheden, zowel onder natte als droge omstandigheden. Deze nieuwe winterband is ontwikkeld voor de Europese vervangingsmarkt. De SNOWPROX S953 is de nieuwe high performance winterband van TOYO TIRES.

Politie en ambulance zonder winterbanden

Gepubliceerd op: 16 Februari 2010

Politieauto's van zes van de 26 politiekorpsen rijden niet op winterbanden. Eigenlijk onvoorstelbaar....

Vorig jaar was er door de sneeuwval en aanhoudende gladheid een run op winterbanden onstaan. De Vereniging VACO schat dat er in totaal circa één miljoen exemplaren verkocht zijn.

Autobanden van de toekomst

Gepubliceerd op: 01 Januari 2010

De autoband van de toekomst zal een nog belangrijkere rol gaan spelen op het gebied van brandstof besparing.

Winterbanden.nl eigen winterbandentest programma

Gepubliceerd op: 15 Oktober 2009

Medewerkers van Winterbanden.nl testen regelmatig ook zelf winterbanden uit. 

Winterbanden en lichtmetalen velgen zijn populair roofgoed. De politie spreekt over een behoorlijke toename in diefstal van winterbanden.

Verzekeraars willen winterbanden promoten

Gepubliceerd op: 01 Januari 2008

Autoverzekeraars zijn volgens de verzekeringsspecialist van Autoweek al bezig met het bekijken van de mogelijkheden het gebruik van winterbanden te stimuleren. Zij zouden het gebruik van winterbanden als preventief middel schades te voorkomen willen promoten. Het is nog niet bekend of dit en hoe dit in polissen wordt opgenomen. Wel wordt er hardop nagedacht over kortingen bij enkele maatschappijen bij de aanschaf van winterbanden.

Inmiddels draaien de bandenfabrikanten overuren om aan de vraag naar winterbanden te kunnen voldoen. Nokian Tyres, de Finse winterbandenspecialist, laat zelfs weten ongekend hoge orders te hebben gekregen welke zelfs de productiecapaciteit tijdelijk zullen overtreffen.

Bron: Autoweek

Bestuurder voelt zich sterk met winterband

Gepubliceerd op: 01 Januari 2008

BREDA – Automobilisten met winterbanden hebben de neiging soms iets meer risico te nemen. Ze voelen zich dan iets meer "onaantastbaar'' in hun auto.

Maar per saldo komen die banden wel de verkeersveiligheid ten goede. Dat zei Hans Godefrooij van verkeersadviesbureau DTV.

Winterbanden hebben nut!

Gepubliceerd op: 01 Januari 2008

AMSTERDAM - De winterband zorgt zeker in landen als Nederland, waar we niet standaard met strenge winters en veel sneeuwval te maken hebben, voor discussies. Niet alle mensen zijn overtuigd van de voordelen, maar vooral de prijs houdt velen tegen om ze aan te schaffen. Dat blijkt uit een deze week in Autovisie Magazine gepubliceerd onderzoek onder 400 automobilisten.

Misverstanden over winterbanden

Gepubliceerd op: 01 Januari 2008

AMSTERDAM - Er blijven veel misverstanden omtrent winterbanden bestaan. Daarom is handig om te weten hoe het nu precies zit en al helemaal als je op wintersportvakantie gaat.

Winterbanden in andere landen

Gepubliceerd op: 01 Januari 2008

In de landen om ons heen verschillen de verplichtingen van winterbanden. Sommige landen hebben een vaste periode waarin winterbanden verplicht zijn, andere kennen alleen een verplichting bij winters weer. Hier vind je een overzicht.

Copyright © 1999 - 2018 winterbanden.nl B.V. | Algemene voorwaarden | Privacy policy | Sitemap
Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW.