Winterbandentest 2022/2023

Aangemaakt: 8-11-2022

Hieronder ziet u de top 5 winterbanden per maat.

De banden worden aan verschillende tests onderworpen. Denk aan de rijeigenschappen in het dagelijks verkeer maar ook tijdens noodsituaties. En niet alleen tijdens droog weer, maar ook op een nat wegdek en in winterse omstandigheden zoals sneeuw.

Bandenmaat 185/65R15

 1. Goodyear UltraGrip 9+
  De Goodyear UltraGrip 9+ heeft een score van 4 sterren behaald en scoort op alle testonderdelen het beste. Regen, wind, zon, sneeuw of ijs. Je blijft doorrijden met deze band.
 2. Semperit Speed-Grip 5
  Ook 4 sterren voor deze band. Op droog wegdek én op nat wegdek zijn er hele kleine tekortkomingen bij deze band. Maar in de sneeuw heb je een hele goede aan deze band. Daarnaast zorgt deze band voor een laag verbruik.
 3. Continental WinterContact TS 870
  En de volgende band met een beoordeling van 4 sterren. Kortgezegd, gewoon een goede band. Op droog- en natwegdek.
 4. Michelin Alpin 6
  De Michin Alpin 6 is met een beoordeling van 4 sterren ook zeer aan te raden. Zeker in noodsituaties en op een nat wegdek (wat in Nederland nog wel eens voorkomt) doet deze band het erg goed.
 5. Bridgestone Blizzak LM005
  Als de laatste hebben we de Bridgestone Blizzak LM005. Deze band heeft een totaal van 3 sterren. Eigenlijk is de band even goed als de bovengenoemde banden. Het enige minpuntje is de slijtage van de band. De levensduur van deze band wordt iets lager geschat dan de levensduur van de "concurrenten".

Bandenmaat 215/60R16

 1. Dunlop Winter Sport 5
  Deze band heeft een totaal van 4 sterren en is dan ook zeer aan te raden. De Dunlop doet het erg goed op zowel een droog wegdek als een nat wegdek. Ook remmen tijdens winterse omstandigheden is geen probleem.
 2. Continental WinterContact TS 870
  De Continental WinterContact TS 870 heeft ook 4 sterren behaald en is dus ook aan te raden. Eigenlijk scoort deze band exact hetzelfde als de Dunlop hierboven. Waarom deze band dan toch op de 2e plaats staat? Op nat wegdek scoort de Dunlop nét iets beter.
 3. Goodyear UltraGrip Performance+
  Ook 4 sterren voor de Goodyear band. Onder winterse omstandigheden komt deze band als beste uit de test. Het enige minpuntje van deze band is een kleine tekortkoming tijdens aquaplaning. Met de bovenstaande banden sta je iets sneller stil.
 4. Michelin Alpin 6
  De met 4 sterren beoordeelde Michelin staat op de 4e plek. Op een droog wegdek zijn er geen tekortkomingen en doet de band wat hij moet doen. Dit geldt ook voor de sneeuw alleen springt de band er niet uit.
 5. Bridgestone Blizzak LM005
  Tot slot de Bridgestone Blizzak LM005. Deze band is beloond met 3 sterren. Op droog- en nat wegdek is de Bridgestone de beste van de test. Echter in winterse omstandigheden gaat het minder goed. Tijdens winterse omstandigheden is de remweg en de tractie nog steeds goed, maar niet zo goed als de bovenstaande banden.

Wij hopen dat de bovenstaande informatie de bandenkeuze iets makkelijk heeft gemaakt. Mocht je nog vragen hebben, neem contact op met één van onze medewerkers. Zij kunnen je ook helpen met het maken van een keuze.

Klaar om een keuze te maken? Kies hieronder de gewenste bandenmaat.

Kies bandenmaat

Kies auto