Zomerbandentest 2023

Aangemaakt: 01-04-2023

De best geteste zomerbanden zijn weer bekend! Hieronder zie je de top 10.

Bandenmaat 205/55R16

 1. Goodyear EfficientGrip Performance 2 ****
  Op een droog- en op een nat wegdek scoort deze band goed. Daarnaast zorgt deze band ook voor een verminderd brandstofverbruik en zijn de milieu-eigenschappen uitstekend. Dit betekent dat de band niet snel slijt en dus ook niet veel slijtagedeeltjes achterlaat.
 2. Continental PremiumContact 6 ****
  Op een tweede plek zien je de Continental PremiumContact 6. En eigenlijk is er op deze band ook weinig aan te merken. De band scoort zeer goed op een droog wegdek. Maar ook tijdens een zomerse regenbui kan je met de Continental banden veilig op weg.
 3. Michelin Primacy 4+ ****
  Op een derde plek maar ook met 4 sterren net zoals zijn voorganger, staat de Michelin Primacy 4+. En ook weinig aan te merken op deze band. De band scoort goed op een droog wegdek, nat wegdek en ook het brandstofverbruik is minimaal wat maakt dat ook deze band een uitstekende keuze is.
 4. Bridgestone Turanza T005 ****
  De Bridgestone Turanze T005 behoort al jaren tot de top en ook dit jaar ontbreekt deze band niet. Als je vanuit het milieu oogpunt deze band bekijkt is dit een zeer goede keuze door het lage gewicht en het lage brandstofverbruik. Daarnaast scoort de band uiteraard ook goede punten op een droog- en nat wegdek.
 5. Nokian Wetproof ****
  Met deze Nokian Wetproof kun je veilig de weg op. Het enige minpuntje van deze band zijn de mileu-eigenschappen. Hier scoren de bovenstaande banden net iets beter.
 6. Falken Ziex ZE310 EcoRun ****
  Op nummer 6 staat de betaalbare band van het merk Falken. Met deze band zit je op een droog wegdek en ook op een nat wegdek goed. Echter heeft deze band hetzelfde probleem als de bovenstaande band. De band is aan de zware kant en brandstofverbruik is ook aan de hoge kant. Dit maakt dat vanuit het mileu oogpunt deze band een mindere goede keuze is.
 7. Continental UltraContact ****
  En op nummer 7 zien we wederom een band van het merk Continental. Waar deze band iets minder scoort qua rijeigenschappen op zowel droog- als een nat wegdek, is dit één van de beste banden als het gaat om mileu-eigenschappen.
 8. Kumho Ecsta HS52 ****
  De Kumho Ecsta HS52 heeft goede rijeigenschappen onder de verschillende zomerse weersomstandigheden. De mileu-eigenschappen zijn echter een stuk minder positief. De band is aan de zware kant en het brandstofverbruik aan de hoge kant.
 9. Hankook Ventus Prime4 ****
  Met een 4 sterren is de Hankook Ventus Prime4 ook een uitstekende keuze. De mileu-eigenschappen zijn niet heel positief maar met deze band kan je zeker veilig de weg op deze zomer!
 10. Nexen N'Fera Primus ****
  En last but not least, de Nexen N'Fera Primus. Een band welke goed scoort qua rijeigenschappen op zowel een droog wegdek als nat wegdek. De band komt alleen iets te kort wat betreft de mileu-eigenschappen.

Dit was de top 10 met de best geteste zomerbanden van 2023. Klaar om banden te gaan bestellen? Selecteer hieronder de gewenste bandenmaat of je auto. Heb je nog vragen? Neem dan contact op en wij helpen je graag verder.

Kies bandenmaat

Kies auto