Lichtmetalen velgen in de winter? Dat kan!

Aangemaakt: 21-10-2021

Voorheen was het gebruikelijk om in de winter op stalen velgen te rijden. Tegenwoordig zijn er ook genoeg stijlvolle lichtmetalen velgen geschikt voor de winterse weersomstandigheden. Onderstaand hebben wij drie merken uitgelicht die speciaal lichtmetalen velgen voor de winter hebben ontwikkeld.

Dezent

Dezent heeft lichtmetalen velgen van 14 tot en met 20 inch ontwikkeld met een speciale SR3 coating die resistent is tegen pekel. SR staat voor Salt Resistant en het cijfer 3 verwijst naar het 3-lagen proces wat aangebracht wordt op deze velgen. De velgen zijn getest op zout, azijnzuur, steenslag en koperchloride om aan de hoge kwaliteitsnormen van de SR3 coating te voldoen. Ben je geïnteresseerd? Neem dan een kijkje in ons Dezent assortiment.

Brock

Brock heeft net als Dezent een ruim assortiment aan lichtmetalen velgen voor de winter ontwikkeld. Deze velgen hebben ook een speciale coating en zijn daardoor goed beschermd tegen oxidatie. Daarnaast zijn deze wielen getest en goedgekeurd voor de installatie van TPMS sensoren. Ben je benieuwd naar het aanbod? Klik hier voor een compleet overzicht van het assortiment van Brock.

Autec

Naast Dezent en Brock heeft ook het merk Autec speciaal lichtmetalen velgen ontwikkeld voor de winterse weersomstandigheden. De velgmaten lopen op van 14 tot en met 22 inch. Zo zorgen zij ervoor dat elke auto een individueel karakter krijgt door de velg een tijdloos en elegant uiterlijk te geven of juist sportief en agressief. Klik hier voor het overzicht van al onze Autec velgen.

Alle velgen van Dezent, Brock en Autec beschikken over het TÜV certificaat. Dit certificaat wordt vrijgegeven door TÜV als het product alle tests heeft doorstaan.

Waar moet ik opletten?

Ben je overtuigd? Dan is het belangrijk dat de afmetingen van de wintervelg zo dicht mogelijk bij de originele velgmaat ligt. Vaak is dit een kleinere en smallere maat dan waar de auto in de zomer op rijdt. Dat komt omdat de auto hier meer grip op heeft in de sneeuw.

Verder raden wij het af om in de winter te rijden op gepolijste velgen. Dit zijn lichtmetalen velgen waarbij een gedeelte van de velg een spiegelchroom effect heeft. Deze velgen hebben in de winter door pekel en vocht snel kans op oxidatie. Mocht je toch geïnteresseerd zijn in gepolijste velgen adviseren wij je om deze velgen zeer regelmatig te poetsen in de winter.

Heb je een velg gezien en ben je benieuwd of deze geschikt is voor de winter of heb je een andere vraag? Neem dan gerust contact op met onze medewerkers van de klantenservice, zij helpen graag bij al je vragen.