Wat zijn OE-banden?

Aangemaakt: 14-04-2023

OE is een afkorting van Original Equipment. Dit zegt je waarschijnlijk nog niet heel veel, maar waar het op neer komt is dat original equipment de onderdelen zijn van je auto waarmee deze de fabriek uit komt rollen. En hier maken de banden ook onderdeel van uit.

Deze zogeheten OE-banden zijn specifiek ontwikkeld voor een specifiek model en voldoen dus ook aan de specifieke eisen van je auto. De OE-banden en de auto’s worden zelfs vaak samen ontwikkeld. Zo wordt er gezorgd voor een optimale rijervaring.

OE-bandenmerken

Er zijn vele bandenleverancier welke OE-banden leveren aan automerken. Zo levert Goodyear bijvoorbeeld OE-banden aan merken zoals Audi, BMW, Citroën, Ferrari, Fiat, Ford, Land Rover, Mercedes-Benz, Mini, Opel, Peugeot, Porsche, Skoda, Volkswagen, en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ook het bandenmerk Hankook is een leverancier van OE-banden aan onder andere Audi, BMW, Ford, Mini, Hyundai, Seat, Mercedes-Benz, Porsche, Toyota en Volkswagen. Michelin werkt onder andere nauw samen met de merken Mercedes-AMG, Porsche, Tesla en BMW. En zelfs het Nederlandse bandenmerk Vredestein levert OE-banden bij merken zoals Audi en Volkswagen. Kortom, de keuze is reuze!

Het herkennen van OE-banden

Om aan te geven of een band een OE-band is wordt deze voorzien van een OE-markering. Deze staat op de zijkant van de band. Hieronder zie je enkele voorbeelden van OE-markeringen.
Automerk - OE-markering op de band
Audi - AO
BMW - *
Ford - FO
Land Rover - LR
Mercedes-Benz - MO
Opel - OP
Porsche - N0
Tesla - T0
Volvo - VOL
Volkswagen - VW

Het overzicht van alle bandenmarkeringen vind je hier.

Selecteer je gewenste bandenmaat hier en bekijk het assortiment!

Kies bandenmaat

Kies auto