Let op, door onverwachte drukte bij de transporteurs en leveranciers kan de levering van uw order langer duren dan aangegeven.

Waarom heb je winterbanden nodig?

Veel automobilisten vragen zich af of het gebruik van winterbanden nou wel echt noodzakelijk is. In Nederland zijn de winterbanden niet verplicht door de minder strenge winter omstandigheden die ons land kent. Wel worden winterbanden sterk aanbevolen. In de winter is het aantal ongevallen velen malen hoger. De juiste winterbanden reduceren dit aantal voor een deel maar er zijn nog automobilisten die rijden op de verkeerde banden in winterse omstandigheden, waardoor er helaas nog veel ongevallen plaatsvinden.

Het doel van winterbanden is zorgen voor een betere veiligheid voor u en uw mede weggebruikers in winterse omstandigheden, als er bijvoorbeeld sneeuw of ijzel op het wegdek ligt. Het is daarom dan ook verstandig om te kiezen voor winterbanden. Winterbanden hebben namelijk een betere grip en uitstekende rijeigenschappen. Dit komt doordat het profiel dieper is dan die van een zomerband of all-season band. Het profiel van een winterband heeft namelijk meer en diepere lamellen, waardoor de band meer grip heeft op sneeuw en ijs.

Veelal wordt gedacht dat winterbanden veel duurder zijn dan de gewone autoband, dit is echt niet zo winterbanden zijn net zo scherp geprijsd als zomerbanden en soms kunnen de winterbanden zelf wat goedkoper zijn! Soms worden ook all-season-banden aanbevolen deze zijn bedoeld voor de zomer en de winter. Maar deze all-season-banden presteren minder goed dan de winterbanden zelf. Wij adviseren u om gewoon voor winterbanden te gaan, dit omdat de winterbanden speciaal zijn gemaakt voor de winter en hierop zijn afgesteld.

Winterbanden vs. zomerbanden bij remmen op sneeuw.
Het verschil is 42 meter ! bij slechts 30 km/h

Verschil in remweg op sneeuw (winterbanden vs. zomerbanden)

remweg-op-sneeuw.jpg

Deze remtest maakt alles duidelijk.