Kosten voor retourneren

De kosten voor het terugsturen van de bestelling zijn voor jouw eigen rekening. De transportkosten verschillen per pakketdienst en hangen af van de bestemming, de grootte en het gewicht van de goederen. Wij maken zelf veel gebruik van GLS, DPD, DHL en PostNL. Hiermee kun jij jouw bestelling retour sturen, maar een andere pakketdienst is ook prima. Deze keuze is aan jou.

Daarnaast is het ook mogelijk om gebruik te maken van onze koeriersdienst. Laat het onze medewerkers weten als je hier interesse in hebt. Dan kunnen zij je informeren over de kosten hiervan. Het voordeel van de koerier is dat je niet met je bestelling hoeft te sjouwen en dat de artikelen bij jou thuis afgehaald worden. Het nadeel hiervan is dat dit vaak wel prijziger is dan zelf retoursturen via de eerder genoemde pakketdiensten.

Tevens werken wij met verschillende leveranciers. Het kan dus ook zo zijn dat jouw bestelling retour gestuurd moet worden naar onze leverancier in Duitsland of België. Stuur daarom nooit je bestelling retour zonder dat je contact gehad hebt met onze medewerkers. Anders kunnen de producten kwijtraken en kunnen wij het aankoopbedrag niet aan je crediteren.

Als je de bestelling geweigerd hebt aan de deur zullen er ook weigeringskosten van € 8,50 per pakket in rekening gebracht worden. Dit bedrag zullen wij inhouden op het totale creditbedrag.

Terugbetaling

Wij betalen je zo spoedig mogelijk en niet later dan 14 dagen na herroeping terug. Wij mogen wachten met de terugbetaling tot wij de goederen retour ontvangen hebben, of je hebt aangetoond dat je de goederen hebt teruggezonden, al naar gelang welk tijdstip eerst valt.

Indien je echter het afhalen verhindert (door bijvoorbeeld een afspraak niet na te komen met betrekking tot tijd en plaats van afhalen) of nalatig bent met het verstrekken van informatie of instructies, noodzakelijk voor het afhalen, dan zal je in dat geval alle bijkomende kosten aan Winterbanden verschuldigd zijn. Deze kosten zullen aan jou in rekening worden gebracht en het door jou verschuldigde bedrag zal met de eerder door jou gedane betaling worden verrekend.