Onderhoud van velgen in de winter

Met name in de winter is het belangrijk om uw velgen extra aandacht te geven. Pekel is genadeloos voor wat betreft uw kostbare winterwielen. Daarom heeft Winterbanden.nl een aantal handige tips voor het onderhouden van uw velgen in de winter.

  • Zolang het nog niet vriest maakt u de wielen regelmatig schoon met water en autoshampoo. Zodra het kwik onder het vriespunt komt wordt het lastig om uw wielen op deze manier te onderhouden. Beter kunt u dan uw wielen, voordat het gaat vriezen, alvast preventief behandelen met zuurvrije vaseline (niet te dik) of siliconenspray. Wij adviseren om het product op een doek te spuiten en daarna goed in te wrijven. (Niet op de remmen spuiten !) Zodra het weer het toelaat, het vuil verwijderen en opnieuw behandelen. Zuurvrije vaseline laat zich gemakkelijk verwijderen met alcohol.

schoonmaken_banden.jpg

  • Mocht de beschermende lak beschadigd raken door steenslag of stoeprandschade dan heeft vuil vrij spel om zich onder de lak te nesttellen. Het gevolg zijn lelijke plekken op deze plaatsen die zich in de loop der tijd steeds verder uitbreiden. Stoeprandschade of steenslag dient daarom altijd zo spoedig mogelijk bijgewerkt te worden met een lakstift (acryl blanke lak).
    Gebruik een lakstift om beschadigingen aan uw velg te herstellen.

blanke_lak_stift(1).jpg

  • In sommige gevallen lukt het niet meer om de wielen met een normaal sopje schoon te krijgen. Het gebruik van een velgenreiniger is dan te overwegen. Bedenk wel dat velgenreinigers meestal erg agressieve ingrediënten bevatten en soms ook schade kunnen toebrengen aan de laklaag van de wielen. Volg bij gebruik de instructies van de fabrikant goed op en spoel altijd direct na met veel schoon water. Ook de velgenreiniger die in wasstraten wordt gebruikt kan soms erg agressief zijn. Sla het speciale velgenprogramma bij voorkeur over als het niet echt nodig is. Gebruik nooit een schuurspons.