WELKOM Gast

Nieuwe Firestone Winterhawk 2(V) EVO band

Beste allround winterband, zo blijkt uit onafhankelijke tests...

Door de introductie van de nieuwe Winterhawk 2 EVO en Winterhawk 2V EVO heeft Firestone een belangrijke upgrade doorgevoerd in haar winterbandenassortiment. Beide banden beschikken over de nieuwste winterbandentechnologie en zijn voorzien van een EVO-compound. Ze zijn daarmee de nieuwe maatstaf in het standaard-segment, met topprestaties bij sneeuw en ijs en onder natte en droge omstandigheden. De Winterhawk 2(V) EVO geeft, in lijn met het imago van het merk Firestone, bestuurders van gezinsauto’s vertrouwen achter het stuur, door middel van betrouwbare prestaties onder winterse omstandigheden en comfortabele en zuinige rijeigenschappen.

Er zijn verschillende loopvlakprofielen ontwikkeld voor topprestaties in het hele bandenassortiment.
De Winterhawk 2 EVO, een richtinggebonden profiel, is ontwikkeld voor kleine auto’s en middenklassers in de snelheidsklassen T en H en biedt allround veiligheid onder natte weersomstandigheden en bij sneeuw en ijs. Het asymmetrische loopvlakprofiel van de Winterhawk 2V EVO garandeert veilige handling onder winterse, natte èn droge weersomstandigheden, en is speciaal ontwikkeld voor bestuurders van sportieve auto’s in snelheidsklasse V. De technologie achter deze prestaties: een EVO-wintercompound met hoog silica-gehalte, met een goede balans tussen de prestaties onder winterse, natte en droge omstandigheden, en een geavanceerd loopvlakontwerp. De dicht bij elkaar gelegen groeven zorgen op sneeuw en ijs voor optimale tractie en remkracht. De smalle, gekoppelde blokken in het midden garanderen een sterke zijdelingse stijfheid voor betrouwbare handling en grip in bochten.De handling onder droge omstandigheden en in bochten is verbeterd dankzij de 3D-groeven op de schouder, die de stijfheid van de profielblokken verhogen omdat de hoeveelheid materiaal op de overgang tussen schouder en loopvlak toeneemt. De stijve blokken in het midden zorgen voor weerstand tegen slijtage.

Onafhankelijke tests door het Duitse TÜV SÜD van de drie belangrijkste concurrenten (195/65 R15 91T op een VW Golf VI, 2.0 TDI) tonen aan dat de Winterhawk 2 EVO de beste is in zijn klasse als het gaat om remkracht onder natte omstandigheden en bij sneeuw en ijs, en handling onder droge omstandigheden.De Winterhawk 2 EVO is vanaf juni 2010 leverbaar in 41 maten voor 13 tot 17 inch velgen. De Winterhawk 2V EVO met asymmetrisch loopvlakprofiel is vanaf juni 2010 leverbaar in 4 maten voor 17 en 18 inch velgen, en vanaf 2011 in extra maten voor 16 en 17 inch velgen.

Uiteraard zijn deze banden ook te koop via winterbanden.nl

Nieuwe Firestone Winterbanden
De Firestone Winterhawk 2V Evo winterband De Firestone Winterhawk 2 Evo winterband
Winterhawk 2V Evo Winterhawk 2 Evo
Copyright © 1999 - 2018 winterbanden.nl B.V. | Algemene voorwaarden | Privacy policy | Sitemap
Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW.