WELKOM Gast

Klantenservice

Ik ben Amber en ik beantwoord graag je vragen.
Stel hieronder kort en bondig je vraag.
STEL JE VRAAG

Meest gezocht

0 RESULTATEN GEVONDEN VOOR: GEEN ZOEKTERM.

Slijten winterbanden sneller?

Nee winterbanden slijten niet sneller dan de gewone autoband, mits de temperatuur onder de 7º C. blijft. Is het warmer dan 7º C dan kan de slijtage van de winterband wel toenemen. Als het weer omslaat van koud naar warm dan is het verstandig om de zomerbanden weer te monteren.

Zijn winterbanden duurder?

Winterbanden zijn niet duurder dan de normale banden. Soms zijn de winterbanden zelfs goedkoper! Een combinatie van winterbanden met velgen is vaak nog voordeliger voor u. Enkele voordelen hiervan zijn:

  • Meer veiligheid voor u en uw medeweggebruikers. Een slipper kan al gauw meer kosten dan een set winterbanden.
  • De zomerbanden slijten niet overtollig, deze liggen netjes opgeborgen.
  • Door winterbanden met stalen velgen te gebruiken, beschadigen uw lichtmetalen velgen niet, denk maar is aan de werking van strooizout op de velgen.

Winterbanden meer herrie?

Tegenwoordig maken de winterbanden niet veel meer geluid dan de normale zomerband. Vroeger maakten winterbanden veel geluid door het grove profiel. Nu worden speciale rubbersamenstellingen gebruikt waardoor de banden fabrikanten erin zijn geslaagd het geluidsniveau te beperken tot een minimum, het kan zomaar voorkomen dat uw winterbanden stiller zijn dan uw zomerbanden!

Zijn zomerbanden veilig genoeg?

Zomerbanden zijn er niet op gemaakt om in winterse omstandigheden te rijden. Winterbanden hebben een speciale rubbersamenstelling waardoor deze betere prestaties hebben op een glad, nat en besneeuwt wegdek, dit resulteert in betere grip en meer veiligheid.

Zijn twee winterbanden voldoende?

Nee, twee winterbanden zijn niet voldoende, soms wordt gedacht dat twee winterbanden op de aangedreven as voldoende zijn. Dit is echter niet het geval. Rijdt je te snel weg dan kan het zijn dat de auto uit balans raakt en gaat slippen, er kan dan overstuur of onderstuur ontstaan.  Daarom is het erg belangrijk om vier winterbanden te monteren. Ook grote auto fabrikanten zoals, Audi, BMW, Mercedes-Benz, Honda, Nissan, Toyota en Volkswagen adviseren altijd om voor vier winterbanden te kiezen!

Overstuur als gevolg van het toepassen van slechts twee winterbanden.

Kunnen de winterbanden op mijn huidige velgen gemonteerd worden ?

Als u zich dit afvraagt dan dient u even stil te staan bij de volgende punten :

  • Ga ik naar een bestemming waar sneeuwkettingen verplicht zijn ? m.a.w. Mag ik sneeuwkettingen monteren op mijn huidige wielen / banden ? Het kan namelijk voorkomen dat uw standaard, vanuit de fabriek gemonteerde wielen met banden, te groot of te breed zijn waardoor er te weinig ruimte over is voor normale sneeuwkettingen. De fabrikant van het voertuig geeft dan meestal aan dat er in de winter, banden en wielen van een kleiner formaat gemonteerd dienen te worden. Deze informatie kunt u vinden in het instructieboekje van uw auto onder het hoofdstuk sneeuwkettingen of rijden in de winter.

    Is er voldoende ruimte voor sneeuwkettingen ? Deze ruimte is bepalend of er sneeuwkettingen geplaatst kunnen worden.
     
  • Het regelmatig de- en monteren van de banden is niet bevorderlijk voor de constructie van de band.
  • Wil ik mijn huidige velgen blootstellen aan pekel en een verhoogde kans op beschadigingen ?

Winterbanden.nl adviseert u om een complete winterset aan te schaffen (dus winterbanden + wielen).

Als ik winterbanden koop heb ik dan ook nog sneeuwkettingen nodig?

Vaak komt u met winterbanden zonder al te veel problemen op de plaats van bestemming. Het kan echter zo zijn dat in het land waar u naar toe gaat, sneeuwkettingen in sommige situaties verplicht zijn. U komt er dan niet onderuit om een paar degelijke sneeuwkettingen aan te schaffen. 

Copyright © 1999 - 2019 winterbanden.nl B.V. | Algemene voorwaarden | Privacy policy | Sitemap
Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW.