Let op, door onverwachte drukte bij de transporteurs en leveranciers kan de levering van uw order langer duren dan aangegeven.

Waarom winterbanden uitverkocht raken?

Er zijn mensen die denken dat het een verkooppraatje is als wij adviseren om de winterbanden op tijd te bestellen maar winterbanden zijn echt seizoensartikelen en worden hoofdzakelijk in de zomer gemaakt. De aantallen die de fabriek uitrollen worden op basis van schattingen bepaald. Om u een idee te geven hoe een bandenfabriek in de praktijk werkt hebben wij een kleine samenvatting gemaakt.

Hoe werkt een bandenfabriek?

Banden worden in batches gemaakt. d.w.z. het hele productieproces, van rubbersamenstelling, lopende band tot en met de mallen worden afgestemd op één bandenmaat. Op basis van de verkochte aantallen in het verleden en naar aanleiding van de te verwachten verkopen van die betreffende bandenmaat worden de aantallen bepaald en geproduceerd. Normaal gesproken is dit een betrouwbare werkwijze totdat het bijvoorbeeld ineens (vroeger dan verwacht) begint te sneeuwen. Elk jaar weer ontstaat er een gigantische run op winterbanden. Deze onverwachte situaties gooien vaak roet in het eten van de planning waardoor tekorten ontstaan in bepaalde bandenmaten. Gedurende het seizoen kan een fabriek nog wel een aantal bandenmaten bijmaken maar vaak komen ze dan pas later in het seizoen. Het is dus zaak om de banden op tijd te bestellen anders bent u helaas echt te laat.

tire-factory.jpg