WELKOM Gast

Winterbanden

Een winterband is een band die is gemaakt van zachter rubber dan een gewone autoband. Door de speciale lamellen die de winterband hebben krijgt de autoband meer grip op de wegen. Bij een temperatuur van 7 graden Celsius of lager wordt het rubber van de winterband minder snel hard, doordat deze zacht blijft heeft de auto een betere grip op de weg.

Wettelijk bevatten de winterbanden een berg met een sneeuwvlok erin en de aanduiding M+S wat staat voor Modder + Sneeuw. Bij oudere autobanden wil het bergje nog wel is ontbreken maar de aanduiding M+S is er wel op terug te vinden. De oudere winterbanden presteren vaak alleen op sneeuw goed, de winterbanden van nu presteren zowel op besneeuwd, nat en droog wegdek beter.

Het rijden op winterbanden is in Nederland en België niet verplicht. Maar wij adviseren het wel te doen, omdat dit de veiligheid van iedereen vergroot. In landen zoals Duitsland en Oostenrijk moet je de uitrusting van de auto aanpassen aan de weersomstandingheden. Deze verplichting geldt dan vaak alleen voor de winterse omstandigheden, sneeuw, ijzel .e.d. Lees hier meer over de winterbanden wetgeving.
 

Copyright © 1999 - 2019 winterbanden.nl B.V. | Algemene voorwaarden | Privacy policy | Sitemap
Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW.