WELKOM Gast

Standaard banden of Runflat banden?

Als er standaard vanuit de fabriek reeds runflat banden onder uw auto gemonteerd zijn dan mag u dit niet zomaar veranderen. De constructeur van uw auto heeft namelijk rekening gehouden met de eigenschappen van runflat banden bij de ontwikkeling van het onderstel, het veersysteem, diverse veiligheidssystemen en de algemene rij-eigenschappen van uw auto. Als u zelf de keuze maakt om toch "normale" winterbanden te monteren dan loopt u het risico om geheel- of gedeeltelijk aansprakelijk gesteld te worden indien u betrokken raakt bij een verkeersongeval. Op de zijkant van de band kunt u aflezen of u al dan niet runflat banden heeft. Let op ! Er worden door de bandenfabrikanten verschillende aanduidingen gebruikt (zie onderstaande tabel)

DSST
(Dunlop)
Dunlop Self-Supporting Technology
EMT (Goodyear) Extended Mobility Tyre
RFT (Bridgestone) Run Flat Tyre
ROF Run On Flat
RSC (Goodyear) Runflat System Component
SSR (Continental) Self Supporting Runflat
ZP (Michelin) Zero Pressure

 

Bij twijfel raden wij aan om contact op te nemen met onze klantenservice.

Runflat versus normale winterbanden

  • De wang is gebouwd met versterkt rubber, dat het gewicht van het voertuig draagt bij nuldruk;
  • Terwijl de vormconfiguratie van de hiel zelf onveranderd is, zodat de runflat-band compatibel is met conventionele velgen, is de hieldraad breder en versterkt, wat, zelfs bij nuldruk, een betrouwbare passing op de velg garandeert, en bovendien wordt een speciale hielvulling met geringe warmteopwekking gebruikt.

Voordelen van runflat banden :
Mocht u onverhoopt een lekke band krijgen met een Run Flat-band, dan kan u gerust uw reis voortzetten of naar het eerstvolgende erkende montagevestiging rijden zonder dat eerst de lekke band verwisseld hoeft te worden, maar dan wel binnen de aangegeven snelheids- en afstandsgrenzen. In de tweede plaats kan de bestuurder dankzij Run Flat-banden het risicogebied verlaten, zijn reis voortzetten en hoeft hij zijn voertuig niet langs de weg te parkeren, wat gevaarlijk kan zijn. Een ander voordeel is dat Run Flat-banden meestal gewicht besparen, aangezien het niet langer nodig is een reserveband mee te nemen. Een bandspanningscontrolesysteem (TPMS) aan boord is verplicht bij toepassing van runflat banden. Twee van de gebieden waarop de Run Flat-technologie gericht is, zijn de stijfheid en de hittebestendigheid, zodat de band gewicht kan dragen terwijl deze draait met totaal luchtverlies. 

Met name BMW en Mini maken veel gebruik van runflat technologie.

Copyright © 1999 - 2019 winterbanden.nl B.V. | Algemene voorwaarden | Privacy policy | Sitemap
Alle getoonde prijzen zijn inclusief BTW.